today02 Mayıs 2024 Perşembe Saat 23:17
Anasınıfı Öğrencilerinden Belediyemize Anlamlı Ziyaret

Ahmet Feleknaz Karaca Koleji, Anasınıfı öğrencileri Belediyemizi ziyaret ederek başkanımız sayın Hüseyin Şanverdi ile görüştü. Anasınıfı öğretmeni Çiğdem Sarı; 23 öğrencisine belediyelerin görev ve yetkileri ile ilgili uygulamalı eğitim vermek üzere belediyemiz hizmet binasını ziyaret etti.

Makamda öğrencilerle selamlaşmanın ardından öğrenciler başkanımızı soru yağmuruna tuttu. Genelde belediye ve Belediye Başkanının görev ve yetkileri ile ilgili sorulan sualleri alan başkanımız  öğrencilere ' Sizler bizim göz bebeklerimizsiniz. Bizim burada bulunmamızın amacı siz çocuklarımıza güzel ve temiz bir çevre hazırlamaktır. Belediyeler kent halkına hizmet için vardır. Şehir içi yolların açılması, yapılması ve bakımı, su ve kanalizasyon çalışmaları, kentin temizliği, inşaatların yapımından önce, yapımı aşamasında ve yapımından sonra denetimi, işyerlerinin denetimi  gibi birçok görevi vardır. Belediye başkanı ise bu işlerin yapılmasını koordine eden ve belediye personelini yönlendiren belediyenin en üst amiridir. Belediye başkanı 5 yılda bir yapılan yerel seçimlerle ebeveynlerinizin verdiği  oylarla seçilir. Belediye başkanı dahil tüm personelimiz kent halkımızın hizmetindedir. Geleceğin büyükleri olan sizlerden özel bir isteğim olacak. Hepiniz toplumun birer üyesisiniz. Temiz bir çevrenin temininde sizlere  büyük görevler veriyorum. Çöplerimizi yere atmayalım. Evimizde iken bulunduğumuz yerleri nasıl kirletmemeye özen gösteriyorsak çevremize de aynı itinayı göstermeliyiz. Çevremize duyarlı olalım.' dedi. Çocuklardan çevre temizliği konusunda söz alan başkanımız bu güzel ziyaretleri nedeni ile misafirlerine teşekkür etti.

---------