today28 Nisan 2024 Pazar Saat 22:14
Başkanımız 3’üncü Hatay İş Dünyası Çözüm Buluşması Toplantısına Katıldı

Reyhanlı Ticaret ve Sanayi Odasının ev sahipliğini yaptığı İş Dünyası Çözüm Buluşması Toplantısı Reyhanlı Fatih Tosyalı İmam Hatip Lisesi toplantı salonunda icra edildi. Toplantı, Reyhanlı Ticaret ve Sanayi Odası (RTSO) Başkanı Necmettin Zaroğlu ve Belediye Başkanımız Hüseyin Şanverdi’nin yanı sıra İlçe Kaymakamımız Tuncay Dursun, Tosyalı Holding Yönetim Kurulu Üyesi Fatih Tosyalı,15 ilçemizin Ticaret ve Sanayi Odası Başkanları, Ziraat Odası Başkanları ve iş adamlarının katılımı ile gerçekleştirildi.

RTSO Başkanı Necmettin Zaroğlu’nun açılış konuşmasının hemen ardından Başkanımız Hüseyin Şanverdi tarafından, Reyhanlı Belediye Meclisinin almış olduğu karar neticesinde fahri hemşehrimiz olarak kabul edilen Fatih Tosyalı beyefendi ve Tosyalı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Fuat Tosyalı beyefendiye verilmek üzere kardeşi Fatih Tosyalı beyefendiye fahri hemşehrilik beratını takdim etti.

Toplantı gündem maddelerinin görüşülmesinin ardından söz alan Başkanımız Hüseyin Şanverdi; "Sayın Kaymakamım, Sayın Sivil Toplum Örgütleri Başkanlarım, değerli iş adamlarımız ve saygıdeğer katılımcı misafirlerimiz; toplantımıza ve kentimize hoşgeldiniz. Huzurlarınızda bu güzel buluşmayı organize eden Reyhanlı Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Sayın Necmettin Zaroğlu’na teşekkür ederim. Toplantıyı icra etmiş olduğumuz bu salonu ve bu güzel okulumuzu ilçemize kazandıran hayırsever Tosyalı ailesine de kent halkımız adına şükranlarımı sunarım.

Toplantımızın bir sohbet eşliğinde geçtiğini memnuniyetle müşahede ettim. Bilindiği üzere ilçemizin geçim kaynağı tarıma dayalıdır. Hızla artan nüfusumuza paralel olarak gençlerimizin işe olan ihtiyaçları da artmaktadır. Ticaret ve Sanayi Odası Başkanımız Sayın Necmettin Zaroğlu beyefendi başta olmak üzere Sivil Toplum Örgütlerimiz ile yapmış olduğumuz istişareler neticesinde ilçemizin en büyük eksiği olan organize sanayi alanının biran önce hayata geçirilmesi gerekliliğini tespit ettik. Bu alanda Belediye olarak bir dizi araştırmanın ardından 2000 dönümün üzerinde hazineye ait bir alan tespit ederek İlçe Kaymakamımız ve Sayın Valimiz Ercan Topaca beyefendiye - durumu izah ederek yardım talebimizi ilettik. Sayın Valimiz, çalışmaların derhal başlatılması konusunda ilgili kurumlara talimat verdi. Allahın izni ile Reyhanlı için hayal olan projeye ilk startımızı vermiş olduk. Tüm kurumlarla koordineli çalışmalarımız devam etmektedir. TBMM'de de Sayın Vekilimiz, hemşehrimiz Fevzi Şanverdi başta olmak üzere tüm vekillerimiz konu üzerinde hassasiyetle durmaktadır. Organize Sanayi Bölgemiz Cilvegözü Sınır Kapısına yakın, çevre yolu kenarında, ulaşıma mani olmayan bir konumdadır. Projemizin tamamlanmasının ardından alt yapı çalışmalarını gerekirse kredi kullanarak veya Avrupa Birliği Hibe Proğramı kapsamında yapacağız. Ardından önceliğimiz bu arsaları bedelsiz olarak siz sanayici ve iş adamlarına tahsis etmek. Bu mümkün olmaz ise düşük bir bedelle hizmetinize sunacağız. Allahın izni ile bu sayede kurulacak olan sanayilerimiz, fabrikalarımız öncelikle ülkemizin kalkınmasına, ilçe halkımızın iş ihtiyacının karşılanmasına ve refahımızın yükselmesine vesile olacaktır. Suriye’deki bu savaş bir gün muhakkak bitecektir. Organize Sanayi Bölgemiz cazibe merkezi haline gelecektir.

Siz saygıdeğer sanayici ve iş adamlarından önemle bir istirhamım olacak. Son dönemlerde medyadan hepimizin takip ettiği üzere, ülkemiz önemli ve zor bir süreçten geçmektedir. Azezbölgesini Rusya bombalayarak iki kantonu birleştirmeye çalışmakta, PYD ve YPG’nin Afrin’e kadar ilerlemesini istemektedir. Afrin bölgesi bize 10 km mesafede bulunmaktadır. Biz YPG veya PYD ile komşu olmak istemiyoruz. Süper güçlerin oyununa gelmeyelim, her ülke kendi çıkarını düşünmektedir. Dost dediğimiz, müttefikimiz dediğimiz bazı ülkeler, devlet politikalarımıza ters düşen hamleler yapmaktadır. Bu durumda siz sanayici ve iş adamlarımızın üzerine düşen lütfen yatırımlarınızı askıya almayınız. Gençlerimize iş imkanını sağlamaya devam ediniz. Birbirimize sımsıkı sarılalım. Birlik ve beraberlik içerisinde hareket edelim, hem ülkemize hemde Hatayımıza sahip çıkalım. Bir olalım, iri olalım, diri olalım, zaman birlik zamanıdır. Katılımınızdan dolayı hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim. Toplantımızın hayırlara vesile olmasını temenni ederim" dedi.