today29 Nisan 2024 Pazartesi Saat 01:47
Başkanımız, Al Salam Suriye Okulunu Ziyaret Etti

Reyhanlı Belediye Başkanı Hüseyin Şanverdi, Suriyedeki iç savaştan kaçarak ülkemize sığınan ve İlçemizde eğitim - öğretimlerine devam eden Suriyeli kardeşlerimizin eğitim gördükleri "Al Salam" Suriye okulunu ziyaret ederek idarecilerin sorunlarını dinledi.

İlk ve Orta dereceli öğrencilere eğitim verilen okulda, müfredata ek olarak tarım, hayvancılık, aşçılık ve ev ekonomisi eğitimi de verildiğini müşahade eden Başkanımız şunları söyledi; ‘’Eğitime önem veriyoruz ve bu sebepten dolayı eğitim kurumlarını ziyaret ediyoruz, eğitimin kalitesinin yükselmesi için elimizdeki imkanlar dahilinde yardımcı olmaya çalışıcağız ve her alanda eğitimli gençlerin yetişmesi için elimizden gelen desteği sağlamaya devam edeceğiz, çünkü geleceğimizin teminatı öğrencilerdir.

İlçemizde ziyaret etmiş olduğum Suriye okullarında verilen eğitimin en kapsamlısının burada verildiğini memnuniyetle müşaade ettim. Çocuklarımıza Teorik eğitimin yanı sıra uygulamalı eğitimin verilmesi, ileriki yaşamlarında çok faydalı olacağını ve zorlanmadan hayatlarını idame edeceklerini düşünmekteyim. Okulumuz, iki adet servis aracı da alarak öğrencilerimizin hizmetine sunmuştur. Bunlar çok güzel hizmetlerdir. Umarım Kentimizde bulunan diğer Suriye okulları da en kısa zamanda bu standarta ulaşırlar. Bu güzel hizmetlerinden dolayı başta okul - yönetimi ve okulumuza yardım eden sivil toplum kuruluşlarını tebrik ediyor, yardımlarının artarak devam etmesini temenni ediyorum.’’ dedi.

Al Salam okulu öğrencileri Başkanımızı kapıda şenlik havasında alkışlarla karşıladı ve ziyaretten duydukları memnuniyeti dile getirdiler. Ayrıca başkanımız öğrencilerin yoğun ilgisine karşılık okul idaresi ve öğrencilerle birlikte hatıra fotoğrafı çektirmeyi de ihmal etmedi.