today29 Nisan 2024 Pazartesi Saat 05:31
Başkanımız Evde Bakım Ve Temizlik Ekibinin Çalışmalarını Denetledi

Başkanımız Evde Bakım  Ve Temizlik Ekibinin Çalışmalarını Denetledi

Reyhanlı Belediyesi Sosyal Belediyecilik Çalışmaları Kapsamında İlçe halkımıza sunmuş olduğu Evde Bakım ve Temizlik Hizmetleri ile 65 yaş üzeri bakıma muhtaç ve yatalak hastalar, temizlik çilesinden kurtuldu.

Reyhanlı Belediye Başkanı Hüseyin Şanverdi; "Bakıma muhtaç ve yatalak olan hasta vatandaşlarımızı ziyaret etti ve görevlilerinin çalışma alanlarını yerinde denetledi. Başkanımız yapmış olduğu açıklamada şunları söyledi; ‘’ Evde bakım hizmetinde amaç, günlük yaşam şartlarını en az etkileyerek vatandaşlarımızın bakım ve temizlik problemlerini en aza indirmek ve aynı zamanda yatalak hastaların yaşam kalitesini yükseltmektir. Bu hizmet ayrıca; evde kalan, yakın aile çevresi ve akrabaları tarafından bakımı gerçekleştirilemeyenler için geçerlidir. Reyhanlı Belediyesi olarak Sosyal Belediyecilik hizmetleri Kapsamında 10 kişilik ekibimizle evde bakım ve temizlik hizmetleri vermekteyiz.

Ekibimizin, Yaşlı, yatalak ve bakıma muhtaç olduğunu tespit ettiği 70 ailenin, ev temizliğini ve bakımını yapmanın yanı sıra, felçli veya yatalak durumda bulunan 35 kişiye yakın yaşlı vatandaşımızında saç ve sakal tıraşlarınıda yapmış bulunmaktadır. Ayrıca Belediyemiz bünyesinde bulunan ambulansımız ile ihtiyacı olan vatandaşlarımızın sağlık kuruluşlarına sevk ve naklini de yapmaktayız. Her aileye en geç 15 günde bir olmak üzere bu hizmetlerimizi sunmaktayız. Bu kapsamda kurmuş olduğumuz ekibimizin çalışmalarını yerinde kontrol etmek ve vatandaşlarımıza daha kaliteli hizmetler sunmak amacı ile üç ailemizi ziyaret ettim. Hasta vatandaşlarımızla hasbihalde bulundum. Yaşlılarımızın - İhtiyaçlarını tespit ederek ekibimizden sorumlu Destek Hizmetleri Müdürlüğümüzü talimatlandırdım ve eksikliklerin en kısa sürede tedarik edilmesini istedim. Evde bakım ve temizlik hizmetlerinde çalışan ekip arkadaşlarımızın ise özveri ile sanki kendi ailesinden bir bireyin bakımını yaparcasına canla başla çalıştıklarını müşahede ettim. Halkımıza hizmette sınır tanımayacağız. Reyhanlı belediyesi olarak, imkanlarımızı sonuna kadar zorlayarak tüm personelimizle halkımıza hizmet etmeye devam edeceğiz" dedi. Yapılan hizmetlerden ve Başkanımızın ziyaretinden memnun kaldıklarını dile getiren yaşlı ve bakıma muhtaç olan vatandaşlarımız başkanımıza teşekkürlerini ilettiler.