today26 Nisan 2024 Cuma Saat 05:04
Başkanımız Gönül Elçileri Projesine Tam Destek Verdi

Başbakan Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın himayelerinde başlatılan Gönül Elçileri Projesi tanıtım toplantıları devam ediyor. Proje kapsamında, Reyhanlı  HEM müdürlüğü salonunda toplantı düzenlendi. Hatay Valisi M. Celalettin Lekesiz, Eşi Zehra Lekesiz, Hatay Vali Yardımcısı Mehmet Eriş, Kaymakam Yusuf Güler, Belediye Başkanı Hüseyin Şanverdi, eşi Halime Şanverdi,  Emniyet Müdürü Murat Berk, Garnizon Komutanı J. Binbaşı Bülent Gülbaz, koruyucu aileler, daire Müdürleri, MKÜ Reyhanlı Meslek Yüksek Okulu öğrencileri ve vatandaşlar katıldı.

Toplantıda değerlendirme konuşması yapan Vali M. Celalettin Lekesiz, 'Çocuğun annesi veya babası, veya her ikisi de yoksa, diğer anlamda bu dünyada tutunacak bir dalı yoksa onlara el uzatacak olan bizleriz. Hepimizin kafasında soru işaretleri olabilir ama koruyucu ailelerden de gördük ve dinledik ki, 6-7 çocuğu olanlar bile 'Şu öksüzün elinden tutayım' diyerek gönül kapılarını sonuna kadar onlara açmışlar. Onlara kucak açınca yuvaları ve gönülleri daha bir huzurla dolmuş. Bu ailelere saygı duyulmaz, elleri öpülmez de ne yapılır' dedi.

Reyhanlı Belediye Başkanı Hüseyin Şanverdi yaptığı konuşmada; “Aile, toplumu oluşturan yegane temeldir. Her çocuk aileye muhtaçtır. Yaradılış gereği bireyler, doğduğu andan itibaren kendilerini kollayacak, büyütecek ve yetiştirecek bir aileye ihtiyaç duyarlar.Bu kritik dönem, büyük önem arz eder. İşte bu dönemi yoklukla yoksullukla ve kimsesizlikle geçiren yarının teminatı çocuklar, ileriki yıllarda toplumu yönlendiren ve oluşturan bu toplumun büyükleri olacaktır. Kısacası aile ortamına ve şefkatine sahip olmayan her çocuk bir sorun, bu sıcaklıkla yetişen her birey bir umut olacaktır.

Bu sorumluluğu hepimiz paylaşmak durumundayız çünkü bu mesuliyet görmezden gelinemeyecek kadar önemli ve tarif edilemeyecek kadar hassastır. Kuran-ı Kerimde Maide Suresi 32.Ayette şöyle buyuruyor yaradan; “Kim bir cana kıyarsa bütün insanları öldürmüş gibi olur. Her kim bir canı kurtarırsa bütün insanları kurtarmış gibi olur.” Gelin biz de bir can kurtaralım. Üşüyen elleri avuçlarımızın arasında ısıtalım, Gelin kaybolmaya yüz tutmuş hayatları yeniden canlandıralım. Bu sorumluluğu ben paylaşıyorum, sizleri de paylaşmaya davet ediyorum” dedi.