today19 Nisan 2024 Cuma Saat 19:42
Başkanımız Reyhanlı MYO Mezuniyet Törenine Katıldı

Reyhanlı Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu, 2013-2014 eğitim-öğretim yılında mezun olan öğrencileri için mezuniyet töreni düzenledi. Reyhanlı Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu bina, spor tesisi ve yemekhane açılışının da yapıldığı törene Reyhanlı Kaymakamı Dr. Yusuf Güler, MKÜ Rektörü Prof. Dr. Hüsnü Salih Güder, Belediye Başkanımız Hüseyin Şanverdi, Reyhanlı Cumhuriyet Başsavcısı Hasan Yıldız, Hatay Vergi Dairesi Başkanı Kazım Karaca, İş adamları, Akademisyenler, öğrenciler ve çok sayıda öğrenci velisi katıldı. Rehyanlı'da geçtiğimiz yıl yaşanan elim olayların ardından Soma’daki maden faciasının üzüntüsünü de yaşayan öğrenciler, töreni buruk kutladı. Programda Reyhanlı ve Soma'da ölen vatandaşlar için bir dakikalık saygı duruşu yapıldı.

MKÜ Rektörü Prof. Dr. Hüsnü Salih Güder ve Reyhanlı Kaymakamı Dr. Yusuf Güler'in konuşmalarının ardından, Belediye Başkanımız Sayın Hüseyin Şanverdi törende yaptığı konuşmada; "11 Mayıs’ta ilçelerinin büyük bir acı yaşadığını buna rağmen insanların sağduyuyla davranarak kışkırtmalara gelmediğini söyledi. Reyhanlı halkının bu davranışlarıyla Türkiye’ye örnek olduğunu vurgulayan Şanverdi, “Şehitlerimize Allah’tan rahmet yakınlarına baş sağlığı diliyorum.” dedi. Soma’da yaşanan üzücü olaylara da değinen Şanverdi, “Soma’daki şehitlerimize de Allah’tan rahmet diliyorum. İnşallah bundan sonra ülkemiz böyle acılar görmez.” diye konuştu. Reyhanlı Belediyesi olarak Üniversitenin yanında olduklarını ifade eden Şanverdi, Rektör Güder’den Reyhanlı’ya Fakülte kurulması talebinde bulundu.

Konuşmaların ardından Reyhanlı Belediye Başkanı Hüseyin Şanverdi üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Hüsnü Salih Güder’e hizmetlerinden ötürü plaket takdiminde bulundu. Daha sonra dereceye giren öğrencilere ve eski mezunlara protokol tarafından plaket takdimi yapıldı. Bölüm öğrencilerinin de diplomalarını almalarının ardından öğrenciler büyük bir coşkuyla keplerini havaya attılar. Protokol tarafından tesislerin açılışının da yapıldığı törende konuklara geleneksel etli pilav ve ayran ikramı yapıldı.