today02 Mayıs 2024 Perşembe Saat 22:06
Başkent’te Hatay Günlerine Yoğun İlgi

Hatay’ın tanıtımı amacıyla 4-9 Kasım tarihleri arasında Ankara’da yapılan “Başkent’te Hatay Günleri” Fuar Etkinlikleri yoğun ilgi gördü. Belediye Başkanımız Sayın Hüseyin Şanverdi’nin katkıları ve girişimiyle, İlçemizin tanıtımı Başkentte katılımcılara yapıldı. Fuar etkinliklerine Reyhanlı Belediye Başkanı Sayın Hüseyin Şanverdi ile birlikte Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Sayın Necmettin Zaroğlu ve Belediye Meclis Üyeleri katıldılar.

Medeniyetler Merkezi Hatay’ın tanıtımı büyük bir organizasyonla yapıldı. Fuarda Reyhanlı’nın tanıtımı da başarıyla gerçekleşti. Reyhanlı’nın  Tarihi ve Turistik alanların tanıtımının yanı sıra, yöresel yemekleri, kültürel oluşumu ve jeopolitik öneminin de üzerinde duruldu. Fuarda Hatay el sanatları sergisi, Hatay yemekleri sunumu, unutulmaya yüz tutmuş mesleklerin tanıtımı yapıldı ve Hataylı sanatçılar bir araya getirildi. Fuarı ziyaret eden konuklar; memnuniyetlerini dile getirerek, olumlu duygularla ayrıldı.

Belediye Başkanımız Sayın Hüseyin Şanverdi, konuyla ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi;

“Medeniyetlerin buluşma Şehri Hatay’ı ve incisi Reyhanlı’yı bu büyük organizasyonda tanıtma fırsatı bulduk. Zengin kültürümüzü, tarihimizi ve şehrimizin muazzam güzelliklerini, katılımcılarla paylaştık. Sahip olduğumuz değerleri ve manevi gücümüzü, sıcakkanlı ve misafirperver yönümüzü bu vesileyle diğer vatandaşlarımıza sunduk. Bu buluşma amacına ulaşmıştır.  Reyhanlımızın bilinmeye ve görülmeye değer yönlerinin olduğu aşikardır.  Bu organizasyonda büyük özveri gösteren ve emeği geçen herkese teşekkür ederim.”

---------