today28 Nisan 2024 Pazar Saat 22:04
Gazilerimiz Kilis'in Düşman İşgalinden Kurtuluşunu Kutladılar

Kilis'in düşman işgalinden kurtuluşunun 94. yıldönümünü kutlamak maksadıyla Reyhanlı'lı gazilerimiz, içlerinde Güneydoğu, Kıbrıs ve Kore gazilerinden oluşan 13 kişilik bir kafile ile Reyhanlı Belediyesinden tahsis edilen araçla törene katıldılar.

"Kilis Kuva-i Milliye Mücahitlerimiz Albay Polat Bey önderliğinde 7 Aralık 1921 günü Kilis’e girerler ve Hükümet konağındaki Fransız bayrağını indirerek sonsuza kadar dalganacak Türk Bayrağını çekerler."

Sabah saatlerinde Asri Mezarlığında bulunan Şehitlik ziyareti ile başlayan tören, Adnan Menderes Kavşağında toplanan Kuvayi Milliye ve Mücahitleri ve Gaziler Derneği üyeleri, Vali Süleyman Tapsız, Kilis Belediye Başkanı Hasan Kara, Garnizon ve İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Gökhan Şahin, Kilis milletvekilleri Reşit Polat, Mustafa Hilmi Dülger ve protokol üyeleri, İslahiye Caddesi'nde Kilis'e temsili giriş yapacak olan Kuvayi Milliye ve Mücahitleri ve Gaziler Derneği üyelerini çiçeklerle karşıladılar.
Daha sonra Cumhuriyet Alanı'nda gerçekleşen tören, Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasından sonra 7 Aralık 1921 Kilis'in kurtuluş günü münasebetiyle - düzenlenen sportif müsabakalarda dereceye giren öğrencilere çeşitli ödüller takdim edildi. Kahramanmaraş İmam Hatip Lisesi Mehter takımı tarafından gösteri yapılarak tören sona erdi.
Kilis’in düşman işgalinden kurtuluşu etkinliklerine katılan Reyhanlılı gazilerimiz yapılan etkinliklerden ve gösterilen misafirperverlikten çok memnun kaldıklarını dile getirerek, Kuvayi Milliye Mücahitleri Derneği ve Kilis Belediyesine teşekkür ettiler.