today18 Nisan 2024 Perşembe Saat 13:09
Mikro Kredi Uygulaması Hızla Devam Ediyor

Belediye Başkanımız Sayın Hüseyin Şanverdi’nin destekleriyle Reyahanlı Mikro Kredi projesine talep her geçen gün artıyor. 30 ev hanımına daha Mikro Kredi'den destek sağlanarak üye sayısı 486’ya ulaştı.

Kredi almayı hak eden ev hanımlarına kredi desteği paralarını  Belediye Başkanımız Sayın Hüseyin Şanverdi dağıttı. Başkanımız, üye sayısının sürekli arttığını belirterek; “ev hanımlarının boş zamanlarını değerlendirmeleri ve aile bütçelerine katkı sağlamaları açısında çok olumlu bir çalışmadır” dedi.

Belediye Başkanımız Sayın Hüseyin Şanverdi; Hatay genelinde 3. şube olarak hizmet  verilen Reyhanlı şubesinden verilen kredi desteği ile iş imkanı sağladıklarını belirterek, "Bu güne kadar 430 ev hanımına 670 bin 671 TL kredi verildi. Hedef ise 700'e ulaşmaktır. Bu güne kadar verilen kredilerin geri dönüşümünde de sorun olmaması sevindirici" dedi.

Mikro Kredi Şube Müdürü Adnan Ateş ise 17 merkezde 76 grup  oluştuğunu, ulaşılan 486 ev hanımından 430'una toplam 670 bin 671 TL kredi verdiklerini söyledi. İşlem üretim, hayvan besiciliği, hizmetler, iş ve ticaret, seyyar satıcılık, dükkânlar olmak üzere çalışmalarını sürdürdüklerini ifade eden Ateş, şubede görevli Didar Şahsuvar ile Reyhanlı ve Kırıkhan ilçelerinde çalışmalarını  sürdürdüklerini ve hedef büyüterek kredi sağlanan  ev hanımı sayısını 700'e çıkarmayı planladıklarını söyledi.    Belediyede düzenlenen törende Belediye Başkanımız 30 ev hanımına 27 bin 788 TL tutarındaki kredilerini verdi.