today18 Nisan 2024 Perşembe Saat 23:23
Milletvekili Fevzi Şanverdi ve Başkanımız Hüseyin Şanverdi Suriye Dostluk ve Kardeşlik Turnuvasına Katıldı

Ak parti Hatay Milletvekili Fevzi Şanverdi ve Reyhanlı Belediye Başkanı Hüseyin Şanverdi, Hatay Valiliği tarafından, eş zamanlı olarak Reyhanlı, Kırıkhan, Altınözü, Antakya, İskenderun ve Samandağ ilçelerinde düzenlenen “Suriye Dostluk ve Kardeşlik Turnuvasına” Katıldı.

24.01.2016 Salı günü Kurtuluş Mahallesi spor Kompleksinde başlayan turnuvanın Reyhanlı ayağına Ak parti Hatay Milletvekili Fevzi Şanverdi ve Reyhanlı Belediye Başkanı Hüseyin Şanverdi,

Hüseyin Şanverdi ile birlikte Ak parti Reyhanlı İlçe Başkanı Musa Yüksekgönül, Ak parti Gençlik Kolları Başkanı Şaban Kurt ve Reyhanlı İlçe Spor Müdürü Halil Sarsar katıldı.
Turnuvayla ilgili açıklamada bulunan Başkanımız; “Medeniyetler şehri olan ilimizde, Ensar – Muhacir kardeşliğinin pekişmesi adına böyle bir turnuvayı düzenledikleri için Valimiz Sayın Erdal Ata beye teşekkür ederim. Bu turnuva ayrıca, Evlerinden, barklarından olmuş, eşini çocuklarını kaybetmiş Suriyeli kardeşlerimizin de, toplumumuzla kaynaşıp hayata tutunabilmeleri adına çok önemlidir. Sayın Valimizin başlatmış olduğu bu turnuvaya Reyhanlı Belediyesi ve şahsım adına üzerimize düşen ne varsa her zaman yapmaya devam edeceğiz. Son olarak da şunu önemle belirtmek isterim ki, Suriye’den ilçemize göçün başladığı ilk günden bugüne kadar muhacir kardeşlerinin yanında olup kucak açan Reyhanlı’lı hemşerilerime teşekkür ederim” dedi.
Turnuva 18 yaş altı ve 18 yaş üstü olmak üzere iki kategoriden oluşmaktadır. Eş zamanlı olarak Reyhanlı, Kırıkhan, Altınözü, Antakya, İskenderun ve Samandağ ilçelerinde düzenlenen turnuvaya toplam 54 takım katılıyor. Her ilçe, 18 yaş altı ve 18 yaş üstü birinci olan takımını belirleyerek Antakya' ilçesinde düzenlenecek final turnuvasına gönderecek ve birinci olan takımlara şampiyonluk kupaları verilecek.