today28 Nisan 2024 Pazar Saat 01:30
Reyhanlı İlçe Müftü Vekili, Belediye Başkanımızı Makamında Ziyaret Etti

Reyhanlı İlçe Müftü Vekili Yusuf Keser ve beraberindeki heyet, Belediye Başkanımız Hüseyin Şanverdi’yi makamında ziyaret ederek, Reyhanlı Belediyesi tarafından Cami ve Kur’an kurslarımızın temizliğinin yapılması ve halkımıza daha nezih ortamda ibadet etme imkanı sunulmasından dolayı teşekkür etti.

Belediye Başkanımız yapmış olduğu açıklamada; "Sayın Müftüm değerli imam kardeşlerim! Bildiğiniz üzere camilerimiz ve Kur’an kurslarımız halkımızın ibadetlerini yaptığı, din eğitimi aldığı mabetlerimizdir. İbadet ihtiyacı devamlılık arz ettiğinden camilerimizin sürekli açık bulundurulması zaruridir. Hamdolsun halkımız camilerimize yoğun ilgi göstermektedir. Cami ve kur’an kurslarımızda temizlik görevlisi bulunmamaktadır. İmam ve müezzinlerimiz veya hayırsever vatandaşlarımız, zaman zaman bu görevi üstlense de ibadethanelerimizin temizliğinin en azından yılda birkaç defa profesyonel ekiplerce de yapılması gerekmektedir. Reyhanlı Belediyesi olarak bu eksikliği tespit ettik ve Destek Hizmetleri Müdürlüğümüzü talimatlandırdık. İlçe genelinde 80 camimiz bulunmaktadır. Köy statüsünden mahalle statüsüne dönüştürülen yerleşim yerlerindeki 42 camimizin sosyal belediyecilik hizmetleri kapsamında temizliğini yaptırdık. Allahın izni ile Ramazan ayına kadar ilçe merkezimizdeki camilerin temizliğini de tamamlamayı planlamaktayız. Bundan sonra da belirli periyotlar halinde bu hizmetimiz devam edecektir" dedi.
Başkanımızın yapmış olduğu açıklamasının ardından, İlçe Müftü Vekilimiz Yusuf Keser, Başkanımıza hediye takdim etti. Başkanımız ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek misafirlere teşekkür etti.