today29 Nisan 2024 Pazartesi Saat 05:09
Taiwan Ankara Temsilcisi Kentimizi ve Belediyemizi Ziyaret Etti

Taiwan ülkesi Ankara Temsilcisi Sayın Yaser Tai-Hsiang Cheng Beyefendi ve Saygıdeğer eşi kentimizi ziyaret etti. Taiwan Ankara Temsilcisi Sayın Yaser Tai-Hsiang Cheng Beyefendi ve Saygıdeğer Eşi, Reyhanlı Kaymakamı Sayın Tuncay Dursun Beyefendiyi ziyaretlerinin ardından; Taiwan Ankara Temsilciliği,Hatay Valiliği, Hatay İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Reyhanlı Belediyesi işbirliği ile hayata geçirilen ve Suriyeli misafir çocuklarımız yararına yaptırılan okulun inşaat şantiyesini gezdi.

Sayın Yaser Tai-Hsiang Cheng Beyefendi ve Saygıdeğer Eşi, şantiye alanı yakınlarında bulunan Al-Salam Suriye Okulu'nu ziyaretlerinin Ardından Başkanımız Sayın Hüseyin Şanverdi'yi makamında ziyaret etti. Başkanımız yapmış olduğu açıklamada; "Sayın Yaser Tai-Hsiang Cheng Beyefendi ve eşi Saygıdeğer Hanımefendi, Ensar Kentimiz Reyhanlı'ya hoş geldiniz. Bilindiği üzere Reyhanlımızda Suriye'deki iç savaştan kaçarak kentimize sığınan Suriyeli misafir sayımız oldukça fazla. Bu sayıya oranla Suriyeli misafirlerimizin yavrularına eğitim veren ilk ve orta dereceli okullarda bulunmaktadır. Bu okulların bir kısmı konteyner sınıf, bir kısmı da konuttan okula çevrilmiş sınıflardan ibarettir. Standartlara uygun durumda bulunan okul sayısı yok denecek kadar azdır. Reyhanlı Belediyesi olarak öncelikli amacımız kentimizde yaşayan insanlara daha mutlu, daha huzurlu, daha kaliteli yaşam alanları sunmaktadır. Zaman zaman Suriyeli misafirlerimizin eğitim gördüğü okulları da ziyaret etmekteyim. Eksikliklerini tespit etmiş olduğumuz hususlarla ilgili - araştırmalar yaparak çözüm yolları aramaktayız. Belediyemize ait Bahçelievler Mahallesi'nde bulunan okul arazisini İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne okul yapılmak üzere tahsis ettik. Hatay Valimiz Sayın Ercan Topaca önderliğinde, Taiwan Ankara Temsilciliği, Hatay Valiliği, Hatay İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Reyhanlı Belediyesi işbirliği ile Suriyeli misafir çocuklarımızın eğitim kalitesini arttırabilmek amacıyla 24 derslikten oluşan bir okul projesi gerçekleştirilmiştir. Henüz inşasına yeni başlanılan okulumuz, Allah'ın izniyle en kısa sürede tamamlanarak misafir öğrencilerimizin hizmetine sunulacaktır. Kent hallkım ve Suriyeli misafirlerimiz adına, okulun yapılmasında verdiğiniz desteklerden dolayı sizlere çok teşekkür ediyorum" dedi.

Konuşmanın ardından Başkanımız Sayın Hüseyin Şanverdi; Taiwan Ankara Temsilcisi Sayın Yaser Tai-Hsiang Cheng Beyefendiye ziyaret anısına hediye takdim etti.