today29 Nisan 2024 Pazartesi Saat 05:13
Tematik Tarım Müzesi'nin Açılışı Yapıldı

Doğaka tarafından "Turizm Altyapısının Geliştirilmesi ve Küçük Ölçekli Altyapı Mali Destek Programı" Kapsamında kabul edilen proje Hatay Valiliği, Doğaka ve Reyhanlı Belediyesi tarafından desteklenerek halkımızın hizmetine sunulmuştur.

Tematik Müzenin Açılışı Hatay Valisi Sayın Ercan Topaca, İl Jandarma Komutanı, İl Emniyet Müdürü, Belediye Başkanımız Sayın Hüseyin Şanverdi, Antakya Belediye Başkanı Sayın İsmail Kimyeci, R.T.S.O Başkanı Sayın Necmettin Zaroğlu ve İl Tarım Müdürünün yanı sıra Kurum Müdürleri ve halkımızın katılımı ile gerçekleştirildi.

Başkanımız yapmış olduğu açıklamada; "Turizm Altyapısının Geliştirilmesi ve Küçük Ölçekli Altyapı Mali Destek Programı kapsamında Antakya İlçemizde açılışını yapmış olduğumuz Tematik Tarım Müzemizin tüm halkımıza hayırlı olmasını dilerim. Müzenin halkımıza kazandırılmasında yapım maliyetlerinin % 25'ini Reyhanlılı Hemşehrilerim adına Reyhanlı Belediyesi olarak üstlenmenin haklı gururunu yaşamaktayım. 143 metrekaresi kapalı alan olmak üzere toplam 445 metrekare alana kurulu müzemizde, 223 adet eser sergilenmektedir. Bu eserler çiftçilerimiz tarafından bağış yoluyla müzemize kazandırılmıştır. Tarihini bilmeyen, ecdadını - tanımayan, geleceğine yön veremez ilkesinden hareketle 20.yüzyılın başlarından itibaren kullanılan bu tarım aletlerinin günümüze kadar ulaşması, yarınlarımızın umudu olan çocuklarımıza,gençlerimize aktarılması fevkalade mutluluk vericidir. Müzemize tarihi tarım aleti bağışlamak isteyen çiftçilerimizi de bağış yapmaya bekliyoruz. Başta Hataylı hemşehrilerim olmak üzere tüm halkımızı müzemizi gezmeye davet ediyorum. Hatay’ımıza gelip de müzemizi görmeden gitmesinler diyorum. Bu eserin yapımında çok büyük katkısı bulunan Hatay Valimiz Sayın Ercan Topaca Beyefendiye, Hatay Valiliğine, Doğaka'ya ve eserleri bedelsiz bağışlayan çiftçilerimize sonsuz şükranlarımı sunuyorum" dedi.