today19 Nisan 2024 Cuma Saat 15:20
Yenişehir Gölü’nün Su Seviyesi Yükselecek

Belediye Başkanımız Sayın Hüseyin Şanverdi Yenişehir gölü su seviyesinin yükselmesi için çalışmaları başlattı. İlk aşamada Yenişehir gölü temizletilerek, tabana Özel Kil Tabakası döşeniyor. Suyun yeraltına geçişini engellemek amacıyla yapılan bu çalışmalara, bataklıkların stabilize malzemelerle doldurulmasıyla devam edilecek.

Belediye Başkanımız Sayın Hüseyin Şanverdi yaptığı açıklamada; “Yıllardır üzerinde önemle durduğumuz yenilenen yüzüyle Reyhanlımızın göz bebeği Gölümüzü su azalmalarına karşı korumak amacıyla düğmeye bastık. Devlet Su İşleri Bölge Müdürlüğü, Yeraltı Suları Şube Müdürlüğü araştırmaları ve Mustafa Kemal Üniversitesi teknik bilgi desteği sonucu yapılan çalışmalar neticesinde, Yenişehir gölü tabanına 60 cm lik kil tabakası döşeme çalışmaları başlamış durumdadır. Ayrıca bataklık alanlar kurutulup, stabilize dere malzemesi konularak Yenişehir gölü eski halin gelecek. 5 Eylül 2011 tarihinde ihale açılmış olup; Hedefimiz Ekim ayı başında gölü eski seviyesine getirmektir. Her zaman olduğu gibi en iyi hizmeti en kaliteli şekilde vermeye devam edeceğiz” dedi.