today19 Nisan 2024 Cuma Saat 09:22
Başkanımız Mehmet Hacıoğlu ve Aksa doğal gaz yetkili müdürlerin istişare toplantısı

Reyhanlı 'da Doğalgaz Çalışmaları
Belediye Başkanımız Mehmet HACIOĞLU, Aksa doğalgaz Çukurova Dağıtım A.Ş. 'nin müdürleri ile kendi makamında yaptığı toplantıda, İlçemizde vatandaşların yıllardır özlemle beklediği doğalgaz, kazı ve hat döşeme çalışmalarına 2020 yılının içinde Enerji Piyasası Düzenleme Kurumundan (EPDK) alınacak lisansın ardından ilk kazı çalışmasına başlanacağını belirtti.
İlçemizde Doğal Gaz Yapımını Üstlenen Aksa Doğal Gaz Çukurova Dağıtım A.Ş, EPDK 'dan Her İlçe için alınması gereken, İlçemiz içinde başvurusu yapılan Doğal Gaz Lisansının Çıkarılmasının akabinde 2020 yılı ikinci yarısında İlçemizde Kazı çalışmalarına başlanması beklenmektedir.
Aksa Doğal Gaz Çukurova A.Ş tarafından ilçemizin elektrik, su şebekeleri ve güncel imar planı ile ilgili bilgi verileri araştırmasının devam ettiğini belirten yetkililer. Araştırmaların neticesinde eksik görülebilecek hususların giderilmesi sonrası yüklenici firmanın 2020 yılı sonu ilk doğalgaz akışının ilçemizde gerçekleşebileceğini ifade ettiler. Aksa Doğalgaz Çukurova Dağıtım A.Ş firma yetkililerinin Reyhanlı ilçesi için yapılacak olan Doğalgaz başvurularının da olumlu yönde yüksek olması beklenmektedir. Abone sayısının tahmin edilenden fazla olması doğalgazın ilçemize daha hızlı gelmesinde önemli rol oynayacağını belirten yetkililer sürenin bu zaman dilimine kadar uzamasının ihale ve gereken prosedürlerin yerine getiriliyor olmasından dolayı kaynaklandığını belirttiler.
Gerekli alt yapının oluşması ve çıkarılacak olan lisansın ardından yüklenici firmanın doğalgaz boru hattının döşenmesi için kazı çalışmalarına başlanacak olan ilçemizde Başkanımız Mehmet HACIOĞLU, " Reyhanlı'nın doğal gaza kavuşması için uzun bir süredir uğraştıklarını söyledi. Reyhanlı Belediyesi olarak üzerimize düşeni yapmaya her zaman hazırız. Halkımızın menfaatleri doğrultusunda doğalgaz yapımını üstlenen firmanın bizden talep ettiği her türlü desteğin verileceğinin teminatını veren başkanımız, vatandaşlarımızın ileriki kış mevsimlerinde evlerinde aileleriyle - sıcak bir ortamda vakit geçirmelerini arzu ediyoruz, bu doğrultuda tüm çalışmalarımızı eksiksiz yapacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın, hemşerilerimize bu konuda bir sözümüz vardı. İnşallah en kısa zamanda bu sözümüzü yerine getirmenin mutluluğunu yaşarız. Bu hizmetin memleketimize kazındırılmasını sağlayan öncelikle Cumhurbaşkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan'a, hükümetimize ve Hatay milletvekillerine hemşerilerim adına teşekkür ediyorum. Memleketimize şimdiden hayırlı olmasını diliyorum." dedi.

6f515b90-0fe6-4cba-95c4-4bb25db7cdbf
4fbb4ab7-bc24-4439-a70d-30879e81a32e