today19 Nisan 2024 Cuma Saat 08:52
BAŞKANIMIZ MEHMET HACIOĞLU'NUN RAMAZAN BAYRAMI MESAJI

Reyhanlı Belediye Başkanı Mehmet Hacıoğlu, Ramazan Bayramı dolayısıyla kutlama mesajı yayınladı.

Başkanımız mesajında; "Rahmet, bereket ve arınma mevsimi ramazan ayının ardından; barış, kardeşlik ve esenlik rüzgârlarının dalga dalga yayılarak bütün hayatı kuşatacağı Ramazan Bayramı’na giriyoruz.
Bayram; bir ay boyunca iyilik, ibadet ve tefekkürle kendini her yönüyle eğiten müminlere ramazan-ı şerif’in en güzel armağanıdır. Tutulan oruçlar, açılan eller ve dua eden dillerle Yüce Allah'ın rızasını kazanmaya çalıştığımız kutlu bir dönemin arkasından bayrama kavuşmuş bulunmaktayız. Birlik ve beraberliğimizin pekişmesine vesile olan bayramlar, kaynaşmanın en yoğun şekilde yaşandığı, kardeşliğin canlandığı, sevinç ve kederlerin paylaşıldığı günlerdir. Bayramlarda dargınlıklar, küskünlükler unutulup, tartışmalar, kavgalar, kısacası bütün olumsuzluklar bir tarafa bırakılırken, tüm toplum katmanlarında sıcak bir sevgi ve saygı ortamı oluşmaktadır. Bayram günlerinin ve birbirimizin kıymetini iyi bilelim.
Bu günleri, olumsuzlukları sonlandırmak için bir fırsata çevirelim." Ramazan Bayramı'nın, bir nefis terbiyesi olan oruç ibadetini sağlıkla tamamlamaktan duyulan hazzın, toplumca paylaşılmasıdır.
Bu duygu ve düşüncelerle, bayramların bayram gibi yaşandığı, barış, mutluluk ve huzurun yeryüzünün her yerine hâkim olduğu bir dünyanın inşasına vesile olması, sağlık ve afiyet içinde nice bayramlara erişmemiz temennisiyle; aziz milletimizin ve tüm İslam âleminin Ramazan Bayramını tebrik ediyorum.

Mehmet HACIOĞLU

---------