today19 Nisan 2024 Cuma Saat 09:42
Filistin Büyükelçisi Belediyemizi Ziyaret Etti

Filistin Büyükelçisi Sayın Nabil Maarouf araştırma ve incelemelerde bulunmak üzere bulunduğu Hatay’da; Reyhanlı Belediyesini de ziyaret etti. Filistin Büyükelçisi Sayın Nabil Maarouf ve ekibini; Belediye Başkanımız Sayın Hüseyin Şanverdi, Reyhanlı Kaymakam Vekili Sayın Mehmet Eriş, Ak Parti İlçe Başkanı Sayın Mehmet Hacıoğlu, İl genel - Belediye Meclis Üyeleri, İdari amirler ve Ak Parti Gençlik kolları tarafından karşılandı.

Belediye Başkanımız Sayın Hüseyin Şanverdi, Sayın Maarouf’un Reyhanlı Belediyesini ziyaretinden duyduğu memnuniyeti ifade ederek; “Bildiğiniz gibi Türkiye ve Filistin her zaman kardeş ülke olmuşlardır. Ülkemiz Filistin’e hep destek verdi ve desteklerimiz daimi olacaktır.” Dedi. Ayrıca Başkanımız İlçemiz Hakkında da kısa bilgiler vererek sözü Filistin Büyükelçisi Sayın Nabil Maarouf’a bıraktı.

Filistin Büyükelçisi Sayın Nabil Maarouf; Hatay programı çerçevesinde Reyhanlı’ya misafir olmaktan mutlu olduğunu dile getirerek; “Türkiye ve Filistin ilişkisi devamlı ve kardeşlik üzerine kurulmuş bir ilişkidir. Türkiye ve Filistin birbirine destek ülkelerdir. Bizi bir araya getiren tarihi ve kültürel bağlarımızdır. Aynı aileler Filistin’de de Türkiye’de de mevcuttur ve aynı soyadını taşımaktadır. Bunun anlamı bu ailelerin de Türk olduğudur. Aynı bütünün bir parçası olduğumuzdan dolayı, burada kendimi evimde hissediyorum. Beni de Reyhanlılı bir vatandaş olarak görmenizi istiyorum.” Dedi. Ayrıca Filistin Büyükelçisi Sayın Nabil Maarouf, Başkanımız Sayın Hüseyin Şanverdi’ye günün hatırası olarak bir hediye verdi. Belediye Başkanımız da günün anısına Reyhanlı hatırası plaket ve tablo takdim etti.