today26 Nisan 2024 Cuma Saat 13:49
Japonya Uluslararası İşbirliği Ajansı'ndan Belediyemize Kredi Desteği

Belediye Başkanımız Sayın Hüseyin ŞANVERDİ, (Japonya Uluslararası İşbirliği Ajansı) Jica’dan, pis su arıtma tesisi için kredi desteği aldıklarını söyledi. Aralarında Reyhanlı Belediyesi'nin de bulunduğu 4 belediyeye Japonya Uluslararası İşbirliği Ajansı'ndan (JICA) kredi desteği geldi.

Belediye Başkanı Hüseyin Şanverdi Çatalhöyük Köyü yakınlarında belediyeye ait bir alanda pis su arıtma tesisi yapılacağını söyledi. Şanverdi, İller Bankası'nın hayata geçirdiği proje kapsamında, JICA ile İller Bankası arasındaki anlaşma gereği yapılan başvurularının kabul edildiğini belirterek "Proje çerçevesinde yapılacak pis su arıtma tesisi için kredi desteği açıldı" dedi.

Tesisin ihaleden sonra inşaatından itibaren kredinin ödenmesinin 7 yıl ödemesiz 25 yılda ve 1.2 faiz oranı  ile ödeneceğini belirten Şanverdi, Türk  Japon İşbirliğinin güçlenmesinin yanı sıra çevre kirliliğinin önlenmesi amacını taşıyan krediden Reyhanlı Belediyesi dışında Bursa'nın Orhangazi, Çanakkale'nin Biga, Osmaniye'nin Kadirli Belediyesi'nin de yararlandığını, talepte bulunan daha 10 belediyenin --------- bulunduğunu da belirtti.