today26 Nisan 2024 Cuma Saat 05:24
Reyhanlı Belediye Başkanı Mimar Mehmet Çüter'in 15 Temmuz Demokrasi Zaferi ve Şehitleri Anma Günü Dolayısıyla Yayınladığı Mesajı,

15 Temmuz gecesi, ülkemizi, milletimizi, demokrasimizi, Cumhuriyetimizi, aydınlık geleceğimizi yok etmek isteyen vatan hainleri harekete geçmiş, milletin silahlarını yine bu aziz ve fedakar millete doğrultarak kanlı bir darbe girişiminde bulunmuşlardı.
Hain darbe girişimi ile bu vatan evlatlarına topla tüfekle tankla saldırılmış, vatanımızın bölünmez bütünlüğüne kastedilmişti. Cesur ve yürekli insanlarımız bu girişime göğüs gererek Bugün bir kahramanlık destanı yazmıştı. İlçemizde de 15 Temmuz gecesi bu hain girişime karşı durulmuş ve bu hareketin önlenmesi için sokaklara çıkılmıştı.
Şehitlerimiz ve gazilerimiz, 15 Temmuz gecesi, cesaretleriyle, kararlı ve dik duruşlarıyla tarih yazmışlardı. Hiç şüphesiz ki, şehitlerimiz, kalplerimizdeki mümtaz yerlerini daima muhafaza edeceklerdir.
15 Temmuz 2016 tarihinde yaşanan darbe girişiminde, tıpkı Çanakkale'de, İstiklal Savaşımızda olduğu gibi, tüm fertleriyle tek yürek olmuş, iradesini bir avuç darbeciye çiğnetmeyen büyük Türkiye vardı, büyük Türk milleti vardı.
Bu darbe girişiminde, milletimiz, tıpkı bin yıl önce Malazgirt’te ve 565 yıl önce İstanbul’da olduğu gibi, Anadolu topraklarının gerçek sahibi olduğunu tüm dünyaya haykırmıştır. Milletimiz, bu ülkeyi bölmek isteyen zihniyetlere karşı Çanakkale’de, Dumlupınar’da ne cevap vermişse, 15 Temmuz’da da aynı cevabı vermiştir. Türkiye’yi parçalayacaklarını, devleti teslim alabileceklerini sanan zihniyet, 15 Temmuz gecesi büyük bir hezimete uğrayarak, milletimiz tarafından hüsrana uğratılmışlardır. Bu darbe girişimi milletimize, Meclisimize, demokrasimize, Cumhuriyetimize, aydınlık yarınlarımıza ve şanlı ordumuza karşı yapılmıştır.
Bu silahlı darbe girişiminin başarısızlığa uğratılmasıyla, Türkiye, artık --------- yeni bir döneme girmiştir. Bu güzel ülke, artık, 15 Temmuz öncesinden daha güçlüdür.
Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un dediği gibi;
Ben ezelden beridir hür yaşadım, hür yaşarım.
Hangi çılgın bana zincir vuracakmış? Şaşarım!
Kükremiş sel gibiyim: Bendimi çiğner, aşarım;
Yırtarım dağları, enginlere sığmam taşarım.
Bu duygu ve düşüncelerle, 15 Temmuzda Ülkenin bekası ve İstikbali için, memleketimiz ve milletimizin selameti uğrunu canlarını seve seve feda eden aziz şehitlerimize Allahtan Rahmet diler, Gazilerimize de minnet ve şükranlarımı sunarım.

Mimar Mehmet ÇÜTER
Reyhanlı Belediye Başkanı